Børnebog om Rævehvalpen

199,00 kr 

På lager

Dette er historien om rævehvalpen Line, der sammen med sine tre søskende vokser op i skoven. Line er en nysgerrig lille ræv, og hendes nysgerrighed giver hende mange gode oplevelser, men den bringer hende også ud i farlige situationer.

 

Antal:

Bogen om rævehvalpen er resultatet af et samarbejde mellem ræveforskeren Sussie Pagh og naturfotografen Morten Hilmer. Sussie er en af de personer herhjemme, som ved allermest om ræves adfærd, og Mortens billeder har vundet både danske og internationale fotokonkurrencer. 

 

I bogen følger vi rævehvalpen Line fra hun bliver født, til hun bliver voksen. Line vokser op sammen med sine søskende i trygge omgivelser ved rævegraven, hvor hun møder mange spændende dyr. Line er imidlertid som de fleste ræve nysgerrig, og det bringer hende ud i situationer, som både er spændende og nye men også farlige. 

 

”Rævehvalpen” er en blanding af fiktion og virkelige oplevelser, som Morten og Sussie har haft med ræve gennem årene. Forfatterne har lagt vægt på, at de ting som sker for rævehvalpen i bogen også kan ske for rævene i den virkelige verden. Man lærer noget om ræve og om andre dyr ved at læse bogen, uden at det er en decideret lærerbog. Bogen Rævehvalpen er den første i en serie børnebøger om vilde danske dyr.

 

Aldersgruppe: Bogen kan læses sammen med børn fra ca. 5 år eller selvlæses fra 9 år. I undervisningssammenhænge kan bogen anvendes i indskolingen i fagene Natur/Teknik og Dansk med fokus på henholdsvis rævenes verden og den skønlitterære fagbog.

 

 • 66 sider
 • Forlag: Naturforlaget
 • Udgivet i 2013
 • Sprog: Dansk
 • 1. udgave
 • Hård front og ryg
 • ISBN/EAN: 978-87-996013-0-1

jacob
2013-11-16

ræve

hvor gammel bliver en ræv?

  Frederik Holmgren
  2013-10-07

  Super god rævebog med fine billeder

  Vores børn elsker rævebogen, at høre historien igen og igen og kigge på alle billederne. Bogen fører historien om ræven og naturen sammen med menneskets indflydelse på naturen og, for ræven, alle de udfordringer det medfører.
  "Rævehvalpen" får mine største anbefalinger.

   Sonja Søgaard Jensen
   2013-10-06

   God bog - værd at eje.

   Da mine børn var små, læste jeg højt for dem hver aften, inden de skulle i seng.
   Nu er det så mit barnebarn ”det går ud over” med højtlæsningen.
   Da jeg blev præsenteret for ”Rævehvalpen”, vidste jeg, at den bog ville jeg elske at læse højt for ham, når han bliver lidt ældre. Foreløbig er han kun 2½ år og er mere interesseret i kun at se de skønne billeder.
   Det er ganske enkelt en dejlig bog med en god historie og med nogle helt fantastisk gode billeder.

    Knud J. Knudsen
    2013-10-04

    RÆVEHVALPEN

    Hej Morten,
    Jeg har endnu ikke læst bogen RÆVEHVALPEN, men de billeder jeg til nu har set fra bogen er bare helt vildt skønne.

     charlotte wittrup
     2013-10-04

     anmeldese af rævebogen.

     Jeg har brugt ræve bogen til dialogisk læsning på mit arbejde i en børnehave der har børn i alderen 2,8 til 6 år. Børnene har reageret positiv på bogen. Jeg må sige at de ældste børn på 4,8 til 6 år er dem der får mest udbytte af bogen. De er meget fascineret af de billeder der er i bogen. Der var ingen af dem der kendte til en grævling eller spætten. Så bogen er derfor og meget anvendelig til læring af de dyr som findes i vores skove i Danmark. Jeg må sige at teksten kan virke lidt lang til denne aldersgruppe, men alt afhængig af hvem der læser højt og hvilken indlevelse der er i stemmen af oplæseren så kan de stadig fastholdes. Det er en fantastisk bog og jeg vil med glæde anbefale den både til institutioner men så sandelig også til privat hygge læsning med egne børn. Utrolig smukke billeder og det er en glæde at se på. Skønt med en børnebog der viser vores danske dyr i deres rette element. Stor ros til din bog Morten. Hilsen Charlotte wittrup. Randers.

      Inge Møller
      2013-10-04

      Rævehvalpen

      Som mormor og farmor er det fantastisk at kunne tage en god bog frem til højtlæsning. "Rævehvalpen" er sådan en bog. Nu har jeg siddet sammen med 2 af mine børnebørn og kikket skønne billeder. Vi har talt om de dejlige, og spændende dyr, der er i bogen. Jeg har "fortalt" teksten, så den passede til deres alder, og kan så fylde på efterhånden. De var også meget interesserede i de smukke stribede dyr og i den store fugl, så der er stadig til mange fortælle- og højtlæsningstimer. Tak for de mange smukke billeder og den gode tekst, der åbner for både viden og eventyr.

       Anne-Sofie H
       2013-10-04

       Skøn bog

       En fantastisk børnebog med anderledes billeder og en god historie. Alle de børn, jeg kender, der har fået den læst op, elsker den!

        Jens Holm
        2013-10-04

        Herlig bog

        Tak for denne bog. Super ide´. Historien og billederne fanger virkelig børnene .
        Glæder os til næste værk fra Naturforlaget.

         Thomas Eske Holm
         2013-10-04

         Kan absolut anbefales!

         Jeg læste bogen for min 6-årige datter, og hun syntes de efterfølgende fem aftener, at Rævehvalpen skulle være godnathistorien. Større kvalitetsstempel kan man ikke ønske sig fra noget barn. Historien er god og blandingen mellem fiktion, fakta og de fantastiske billeder gør den både lærerig og spændende. Kan absolut anbefales!

          Pia Skouboe Lassen, Lærer i indskolingen
          2013-07-27

          God børnebog til de mindre klasser

          At sidde med en godt indbundet bog og "læse med" er en god oplevelse i en klasse. Det er denne bog oplagt til , da der også er en mængde fotografier, der lægger op til samtaler om Lines oplevelser eller mere fagligt: om ræves liv. Dyrenes udtryk er fanget , så man ikke er i tvivl om, at her er en fotograf, der udvælger sine motiver med omhu. Med en ekspert på ræveområdet som makker, er man sikret, at det faglige indhold er i orden., så historien kan motivere til mere viden. Oplagt til klassesæt til brug i de mindre klasser.

           Dieter Betz, Forfatter og Fotograf
           2013-07-26

           RÆVEHVALPEN

           En smuk og samtidig saglig, men let læselig historie, kombineret med fremragende fotografier, som skildrer de første spændende uger af rævehvalpenes liv.
           Bogen fortjener en plads på boghylden i et hvert børneværelse.

            Bente F. Nedergaard
            2013-07-25

            Rævehvalpen

            En flot bog med skønne billeder, som kan nydes af såvel børn som voksne. Samtidig er det en let forståelig, god og saglig fortælling om rævens liv og jeg vil glæde mig til at læse den for børnene i familien.

             Morten Hilmer
             2013-07-21

             Lektørudtalelse fra DBC

             ANVENDELSE / MÅLGRUPPE / NIVEAU:

             Rævehvalpen er første bog i en ny serie om vilde dyr i Danmark.
             Bogen kan læses sammen med børn fra ca. 5 år eller selvlæses fra 9 år. I undervisningssammenhænge kan bogen anvendes i indskolingen i fagene Natur/Teknik og Dansk med fokus på henholdsvis rævenes verden og den skønlitterære fagbog.

             BESKRIVELSE:

             Bogen er blevet til i et samspil mellem ræveforskeren Sussie Pagh og naturfotografen Morten Hilmer. Historien er en skønlitterær fortælling baseret på virkelige oplevelser med ræve i Danmark. Vi følger ræven line, fra hun bliver født, til hun selv får sit første kuld.

             Fortællingen illustreres med Hilmers meget flotte og stemningsfulde farverfotografier. Fotografierne får meget plads i bogen, og er lige så betydningsfulde for læseoplevelsen som selve fortællingen. Teksten fungerer godt, men sætningerne er til tider meget lange og knudrede for de yngre læsere og lyttere. Bogen afsluttes med en opfordring og vejledning til selv at tage ud i naturen og opleve ræve. Alt i alt en meget flot billedbog med et fagligt indhold.

             SAMMENLIGNING:

             Serien "Mit Liv i Naturen", 2012 indeholder titler om oddere, gorillaer, pingviner og geparder. Bøgerne er skrevet med samme ide om at fortælle om et dyr via en fiktiv historie, hvor man følger dyret fra unge til voksen. Disse bøger indeholder mindre tekst og illustrationerne er computertegnede.

             SAMLET KONKLUSSION:

             Flot skønlitterær billedbog for børn. Bogen giver et godt indblik i rævenes verden, samtidig med at det er en spændende fortælling.

             Af Henrik Munch Jørgensen
             Lektørudtalelse (13/20) 2 992 714 6 (BS)

             • 1 ud af 1 personer fandt denne anmeldelse nyttig.

             Skriv din anmeldelse

             Børnebog om Rævehvalpen

             Børnebog om Rævehvalpen

             Dette er historien om rævehvalpen Line, der sammen med sine tre søskende vokser op i skoven. Line er en nysgerrig lille ræv, og hendes nysgerrighed giver hende mange gode oplevelser, men den bringer hende også ud i farlige situationer.

              

             Kunder, der købte denne vare, købte også: